Als afsluiter van de zomer trekken we dit najaar met z'n allen richting München voor de hoogmis der levensgenieters. Getooid in lederhose of dirndl, meezingend met menig klassieker en met een heerlijke pils in de hand veroveren we Oktoberfest!

Schrijf mij in >

Ein Prosit der Gemütlichkeit!

Deze historische woorden weerklinken elk kwartier op dit festival. Jaarlijks komen er miljoenen mensen samen om van het leven te genieten. Het is zoveel meer dan bier, bratwursten, lederhosen & dirndl's, Schlager hits, ... Ontdek deze parel en schrap deze trip eindelijk van je bucketlist.

Foto Oktoberfest
Foto Oktober Fest
Foto Oktober Fest
Foto Oktober Fest

Oktoberfest

Het Oktoberfest is een jaarlijks volksfeest dat plaatsvindt in München. Vergeet Tomorrowland en Rock Werchter, Oktoberfest spant de kroon: Met haar 6.5 miljoen bezoekers per editie is het, hét grootste festival ter wereld.

Meer info Inschrijven
Picture of The Oktoberfest Trip
Picture of The Oktoberfest Trip
Picture of The Oktoberfest Trip
Picture of The Oktoberfest Trip

Das Programm

Gedurende deze 4 dagen voorzien wij een volwaardig programma overgoten met wat Duitse Schwung. Haal jouw beste Duits dus maar al boven!

Higlight Oktoberfest
Higlight Oktoberfest
Higlight Oktoberfest
Higlight Oktoberfest
Higlight Oktoberfest
Higlight Oktoberfest

Tafelreservatie

Een tafelreservatie tijdens Oktoberfest is helemaal niet verplicht, maar wel een grote toegevoegde waarde. Indien je wachtrijen wilt vermijden, twijfel dan niet en reserveer via ons op voor hand een tafel. Het principe is eigenlijk simpel, je betaalt op voorhand eigenlijk al een vastbedrag waarvoor je de komende uren gaat drinken. Op deze manier zijn zij zeker van hun omzet en zo ben jij zeker van jouw vaste plek.
Deze zal je binnenkort kunnen bijboeken via de website.
S'werelds grootste bierfestival Registreer je nu!
Beer icon

Belgische Camping

Wij hebben onze eigen privé-camping op Oktoberfest. Er is extra aandacht voor service en comfort! We zorgen voor de nodige animatie en muziek. Hapjes en drankjes zijn ook niet weg te denken uiteraard.

Praktisch

Wanneer gaat de Oktoberfest Trip door?

De Oktoberfest Trip naar München gaat door tijdens het laatste weekend van september 2022.

MET DE BUS
We vertrekken op donderdagavond 22 september met de bus uit Antwerpen, Gent en Leuven rond 21u, we komen aan in München op vrijdag 23 september rond 8u 's ochtends. Het exacte uur & de vertrekplaats worden 2 weken voor vertrek medegedeeld via e-mail en op de website. De terugkeer naar België staat gepland op zondagochtend 25 september. Iedereen is terug in België op zondagavond.

EIGEN VERVOER
Mensen die met eigen vervoer komen zijn welkom op onze Oktoberfestcamping op 23 september vanaf 08u00.

Tafelreservatie, hoe en wat?

Je kan ervoor kiezen om op vrijdag al een tafel te reserveren in 1 van de biertenten via ons. Op deze manier ben je vrijdag al zeker van een plaats en moet je niet aanschuiven voor een plekje.

Per persoon kost het €89 om een tafel te reserveren.

  Wat zit er juist in zo'n tafelreservatie:
 • Een gereserveerd plekje in de biertent
 • 2 liter bier
 • 1 coupon voor een maaltijd

Deze zal je binnenkort kunnen bijboeken via de website.

Waar slapen we?

Wij hebben onze eigen Belgian Oktoberfest Camping, hier kan je kamperen met je eigen kampeergerief. Basis sanitaire voorzieningen zijn aanwezig.

Hoe schrijf ik mij in?

Je kan je inschrijven als groep van 2 tot 20 personen. De eerste die zich inschrijft, maakt een groep aan, de andere voegen zich daarna aan deze groep toe. Iedereen schrijft zich afzonderlijk in. Er is plaats voor maximaal 300 personen: snel zijn is de boodschap. Bij inschrijving kies je al je gewenste opties. Maar geen zorgen, je kunt deze nog wijzigen tot ten laatste 17 augustus 2022.

Wie viel kostet das?

Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van al de prijzen en wat er juist is inbegrepen in de Oktoberfest Trip naar München: Je betaalt hiervan slechts €50 als voorschot om je plaats reserveren. Het restbedrag moet betaald worden voor 17 augustus 2022. Prijzen hieronder vermeld zijn de prijzen inclusief SUPER EARLY BIRD!

  The Oktoberfest Trip €195 inclusief:
 • De busreis heen en terug
 • Overnachting op onze eigen camping (2 nachten)
 • Gratis toegang tot Oktoberfest (2x)
 • Gratis toegang tot de exclusieve camping afterparty
 • De volledige omkadering van de trip
  OPTIONEEL: Volgende zaken kan je ook nog bij je inschrijving regelen.
 • 3x Ontbijt (€17)
 • Tafelreservatie vrijdag (€89)
 • Annuleringsverzekering (€49)
 • Europ Assistance Reisbijstandsverzekering (€39)
 • Eigen vervoer (– €35)
Wist je dat...

Je weet alvast dat Oktoberfest het grootste festival in de wereld is. Echter hebben wie hier toch nog enkele interessante 'Wist je Datjes' opgelijst:

 • 1. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, begint Oktoberfest in september en niet in oktober.
  De eerste editie werd georganiseerd in 1810, en duurde een volledige week in oktober. Jaren later werd het evenement verlengd, en begint het nu het laatste weekend van september. Dit omdat het weer dan beter is, en bezoekers eerder geneigd zijn langer te blijven.

 • 2. Oktoberfest is begonnen als trouwfeest.
  Het eerste Oktoberfest was ter ere van het huwelijk van Prins Ludwig en Therese van Saxe-Hildburghausen.

 • 3. Alleen bier uit München.
  Het is een bierfestival, en de eisen voor het bier zijn dan ook streng. Oktoberfest is vooral een viering van de Beierse tradities, dus alleen bier gebrouwen binnen de stadsgrenzen wordt getapt.

 • 4. Bier is niet goedkoop.
  Met prijzen vanaf €12 voor een pul van 1 liter, is het niet echt een goedkoop feestje. Daarbovenop verwachten de bierserveersters dan ook een fooi van rond de €2 per pul bier. Hier zijn ze redelijk streng op, geef je te weinig fooi dan kan je zelfs worden buiten gezet.

 • 5. Oktoberfest is niet zonder gevaar.
  Jaarlijks eindigen tussen 600 en 800 mensen in het ziekenhuis met alcoholvergiftiging. Voor kleine verwondingen kun je terecht bij het Rode Kruis, die een tent hebben op het terrein.

 • 6. Meer dan 120.000 zitplaatsen.
  Op het Oktoberfest zijn maar liefst 14 grote biertenten die goed zijn voor in totaal ongeveer 120.000 zitplaatsen. Hoewel de meeste banken tijdens het festival gebruikt worden om op te dansen.

 • 7. Draag de traditionele Lederhosen (mannen) of Dirndl (vrouwen).
  Het is niet verplicht maar het getuigt van respect voor de Beierse traditie en je zult er waardering mee oogsten bij de locals. De lederhose hoort bij het Oktoberfest als een smoking bij een galafeest. Vermijd maffe accessoires zoals rare hoedjes en pruiken, Oktoberfest is geen carnaval.

 • 8. Het zogenaamde Italiaanse-weekend.
  Tijdens het 2de Oktoberfestweekend bezoeken duizenden Italianen het Oktoberfest. Speciaal voor hen wordt dat weekend de voorpagina van het dagblad van München op deze dagen in het Italiaans gedrukt. Voor de veiligheid zorgen zowel Duitse als Italiaanse politieagenten tijdens dit weekend.

 • 9. Circa 8 miljoen liter bier per jaar.
  Jaarlijks wordt er op het Oktoberfest in München circa 7 á 8 miljoen liter bier gedronken. En dan te bedenken dat Oktoberfest bier minimaal 6% alcohol bevat.

Join the trip

Inschrijvingen zijn open! Claim snel jouw plek op Oktoberfest want er is slecht voor 300 personen plaats.

Preregistreer nu